افزایش حضور دانشگاهیان و متخصصان ترکیه در نقاط مختلف جهان
پایگاه خبری / تحلیلی نگام ، دانشگاهیان و متخصصان ترکیه در حال همکاری و انتقال تجریبات خود در نقاط مختلف جهان هستند.
دکتر تولگا گوروم٬ عضو هیئت علمی اوراسیا موسسه علوم زمینشناسی دانشگاه فنی استانبول (ITU) یکی از محققان ترکیه است که در حال انجام یک پروژه تحقیقاتی از وزارت علوم و فناوری چین است.
وی در مصاحبه با خبرنگار آناتولی با اشاره به افزایش حضور دانشگاهیان و متحصصان تُرک در نقاط مختلف جهان از جمله چین اعلام کرد که در حال برنامهریزی برای تاسیس یک مرکز تحقیقاتی مشترک در دانشگاه فنی استانبول و چین خبر داد.
دکتر گوروم با اشاره به اینکه موضوع پایان نامه خود را در رابطه با زمینلرزه سال ۲۰۰۸ در چین انجام داده٬ اظهار داشت: “در طول تحصیل یکی از همکاران تحقیقاتی در دانشگاه فنی چنگدو چین بودم که به مدت ۴ سال در این منطقه تحقیق کردم. این منطقه شاهد بیشترین تعداد زمین لغزشهای ناشی از یک زلزله در تاریخ بشر است. حدود ۲۹ هزار مورد از ۹۰ هزار مرگ در این زمین لرزه ناشی از رانش زمین بود و در اثر این رانشها مجموعهای از دریاچهها تشکیل شد. در ترکیه نیز ۸۰ هزار زمین لغزش روی داده وجود دارد. تنها در یک زلزله در چین ۱۹۰ هزار رانش زمین به وقوع پیوست که ما روی این موضوع کار و در یک نشریه بین المللی در سال ۲۰۱۱ منتشر کردیم”.
وی با اشاره به اینکه پس از کار بر روی این موضوع همکاری پروژههای مرتبط در چین شده است٬ افزود: “چین از سال ۲۰۰۶ برای پشتیبانی طرحهای علمی و فناوری برنامهریزی کرد. این برنامه توسط چین در سال ۲۰۱۲ به مرحله اجرا درآمد که بحثهای زیادی در آمریکا ایجاد کرد. طبق این برنامه دانشمندان برتر جهان جذب و در دانشگاهها و مراکز مختلف چین فعالیت خواهند کرد. من نیز در پروژه دانشگاه فنی چنگدو شرکت کردم. پس از پنج سال تحقیق مرکزی به نام “مرکز تحقیقات ژئوهازارد فلات تبت” تأسیس خواهد شد. دانشگاه فنی استانبول یکی از اعضای موسس این مرکز بین المللی خواهد بود که ۱۵ دانشگاه بینالمللی عضو آن است”.