جلال جلالی زاده: اینکه اصولگرایان ادعا کنند پیروز انتخابات ۱۴۰۰ هستند سبب دلسردی در جامعه میشود
پایگاه خبری / تحلیلی نگام _ تکلیف شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان هنوز مشخص نیست. جایگزینهایی تاکنون برای ریاست در نظر گرفته شده است که البته هر نام در حد یک احتمال مطرح میشود و قطعی نیست.
جلال جلالی زاده، نماینده مجلس ششم در یادداشتی نوشت: در چنین شرایطی بهویژه با توجه به وضعیت جبهه اصلاحات نیاز است تا وضعیت شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان مشخص شود. این شورا یا باید تغییر کند یا اگر چنین نمیتواند باشد منحل شود یعنی اگر توان اداره این شورا را ندارند اداره آن را به جمع دیگری از اصلاحطلبان بسپارند که علاقهمند و توانا هستند.
مشخص نیست در مقطع فعلی مردم تا چه اندازه فکر خود را درگیر انتخابات ۱۴۰۰ کردهاند و آنچه از سوی برخی بیان میشود در حد گمانه است. نمیتوان انکار کرد که جامعه با نوعی گسست فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی مواجه شده و همین موضوع سبب مشغول شدن اذهان به موضوعات دیگر شده است؛ بخشی از جامعه تمرکزی برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ ندارند؛ بنابراین در چنین شرایطی برای یادآوری به جامعه لازم است که مسئولان به نحوی عمل کنند که فضا برای انتخابات فراهم شود و هر دو جناح بتوانند در کمال صلح با یکدیگر به رقابت بپردازند. با محقق شدن این شرایط است که توجه مردم به پای صندوقهای رای آمده و و انتخابات پرشوری برگزار خواهد شد.
اینکه اصولگرایان ادعا کنند پیروز انتخابات ۱۴۰۰ هستند سبب دلسردی در جامعه میشود و اصلاحطلبان هم چندان رغبتی برای حضور نخواهند داشت و کاندیدایی معرفی نمیکنند. اصلاحطلبان ممکن است احساس کنند حضور یا عدم حضور آنها در انتخابات تفاوت چندانی ندارد یا حتی اگر نباشند، وضع بهتر خواهد بود و تنشها کمتر میشود.
بسیاری این سوال را میپرسند که کاندیداهای جریان اصلاحات در صورت مهیا بودن شرایط چه افرادی هستند که در پاسخ به آن باید اذعان داشت تاکنون نام آقایان ظریف و عارف برای کاندیدا شدن در این انتخابات مطرح شده است اما برخی آنها را مناسب برای کاندیداتوری نمیدانند و معتقدند این افراد اگرچه خبره و دارای وزن مدیریتی هستند اما نمیتوانند توجه رایدهندگان را معطوف به خود و نشاط و شوری در انتخابات ایجاد کنند.
از سوی دیگر استقبال خوبی برای شرکت در انتخابات مجلس یازدهم صورت نگرفت و مجلسی با نمایندگان دارای رای حداقلی تشکیل شد که همین موضوع بر انتخابات ریاستجمهوری تاثیرگذار است. همچنین با فرض بر انتخاب یک اصلاحطلب برای ریاستجمهوری سیزدهم باید به این موضوع توجه داشت که برای چنین شخصیتی همکاری با مجلس مخالف خود کار دشواری است؛ بنابراین فردی باید برای حضور در راس دولت کاندیدا شود که دارای شخصیت قاطع باشد چرا که ممکن است آنچه بر آقای روحانی گذشت برای رئیس دولت بعد هم رخ دهد. باید به این موضوع هم توجه شود که اصولگرایان برخلاف اصلاحطلبان دغدغه ورود به انتخابات ندارند چرا که کاندیداهای آنها تاییدصلاحیت میشوند و کمتر دغدغه حضور دارند اما شرایط برای رقیب آنها یعنی اصلاحطلبان متفاوت است. در چنین شرایطی اصلاحطلبان باید با دقت و برنامه صحیحی به انتخابات وارد شوند چراکه در غیر این صورت متضرر میشوند.
جلال جلالیزاده (زادهٔ ۳ تیر ۱۳۳۹ در گلین، سنندج) از چهرههای شناختهشده اصلاحطلب ایران و از رهبران جریان اصلاحطلبی در کردستان ایران، دبیر شورای هماهنگی اصلاحطلبان کرد، نماینده اسبق کرد و اهلسنت مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس ششم و تنها عضو اهل سنت در شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی و حزب اتحاد ملت ایران اسلامی است.
جلالیزاده استاد دانشگاه تهران و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت و مدیرمسئول سابق هفتهنامه سیروان است. او به زبانهای فارسی، کردی، عربی و انگلیسی مسلط است.
جلال جلالیزاده ۱۳۳۹ در روستای گلین از توابع سنندج در یک خانوادهٔ روحانی متولد شد. در دوران کودکی دروس عربی و دینی را نزد پدرش حاج علی جلالیزاده خواند. در سال ۱۳۵۲ در امتحان متفرقه ششم ابتدایی شرکت کرد و قبول شد. او در سال ۱۳۵۷ در دبیرستان کورش کبیر موفق به اخذ دیپلم تجربی شد. در سال ۱۳۶۲ در دانشگاه تهران رشتهٔ الهیات پذیرفته شد و در سال ۱۳۶۶ برای کارشناسی ارشد در رشتهٔ فقه و مبانی حقوق پذیرفته شد و در همان سال در دانشگاه رازی استخدام شد. در سال ۱۳۷۲ در امتحان دکتری پذیرفته شد و در سال ۱۳۷۶ با نوشتن «اصولیان کرد و نقش آنان در تحول علم اصول» فارغالتحصیل شد.
در سال ۱۳۷۶ معاون پژوهشی دانشگاه کردستان، ۱۳۷۸ عضو شورای اسلامی شهر سنندج، ۱۳۷۹ از سوی مردم به عنوان نمایندهٔ مردم سنندج، دیواندره و کامیاران انتخاب شد. از سال ۱۳۷۹ عضو شورای مرکزی جبههٔ مشارکت و پس از آن دبیر شورای هماهنگی اصلاحطلبان کرد میباشد. او در حال حاضر استاد دانشگاه تهران و عضو هیئت علمی گروه فقه و حقوق شافعی دانشکدهٔ الهیات دانشگاه تهران میباشد. وی از دوستان و یاران نزدیک بهاءالدین ادب دیگر نماینده سنندج در مجلس ششم بود.
جلالی زاده از اعضای مؤسس حزبی میباشد که در اوایل سال ۱۳۸۴ با عنوان جبهه متحد کرد با همکاری جمعی از فعّالان سیاسی و فرهنگی کُرد بنیان نهاده شد.