دانشگاهها به مغازهای برای سود بیشتر تبدیل شدهاند
پایگاه خبری / تحلیلی نگام _ تحصیلات در مقاطع تکمیلی بهدلیل افزایش ظرفیتهای دانشگاهی سهل تر شده و حجم زیادی فارغ التحصیل می شوند اما نباید کیفیت را فدای کمیت کرد. قرار بود در برنامه ششم آموزش مهارتی تحت رصد قرار بگیرد اما این آموزشها افت داشته است که نشان از کاهش کیفیت آموزش در مقاطع تحصیلات تکمیلی دارد.
به گزارش برنا، محمد زاهدی اصل، عضو هیات علمی دانشگاه، رییس مجمع صنفی اساتید دانشگاه علامه طباطبایی درباره کیفیت آموزش در مقاطع تحصیلات تکمیلی به خبرنگار برنا گفت: درد امروز در فضای آموزشی کشور برای امروز و دیروز نیست. بنده در دهه ۷۰ نگرانی خود را از تقلیل کیفیت آموزش عالی و افزایش بیرویه واحدهای دانشگاهی به کرات مطرح کردهام.
زاهدی اصل ادامه داد: در ابتدا قرار بود که دانشگاه علمی کاربردی برای دانش افزایی کارمندان ادارات لحاظ شود. هرچند بهتدریج این دورهها از کاردانی به کارشناسی، کارشناسی به کارشناسی ارشد، کارشناسی ارشد به دکتری حرفهای ارتقا یافت.
زاهدی اصل گفت: این دانشگاه در هر سازمانی یک شعبه ایجاد و حجم قابل توجهی از دانشجویان را جذب کرده است. از سوی دیگر دانشگاههای غیرانتفاعی بدون داشتن شرایط واقعی مجوز اخذ کرده و دانشجو جذب میکنند. برای مثال برخی از افراد برای اخذ مجوز از وزارت علوم از اعضای هیات علمی مدرکشان را اخذ کرده تا با معرفی به وزارت علوم بتوانند مجوز تاسیس دانشگاه داشته باشند.
این استاد دانشگاه افزود: مجموعهای از دانشگاههای دولتی، آزاد، علمی و کاربردی، غیرانتفاعی و پیام نور در حجم انبوه دانشجو جذب میکنند. در کشور ما به اندازه کل کشورهای اروپایی واحد دانشگاهی وجود دارد. در حالی که تعداد قابل توجهی از دانشگاههای کشور بدون داشتن شرایط به سمت تحصیلات تکمیلی سوق پیدا کردهاند.
زاهدی اصل با بیان اینکه دکانهایی تحت عنوان پردیسهای دانشگاهی ایجاد شده است، افزود: اغلب پردیسهای دانشگاهی برای دانشگاههای شناخته شده به یک معضل تبدیل شده است.
او ادامه داد: بسیاری از دانشجویان در این دانشگاهها باید چندین میلیون شهریه پرداخت کرده و بعد از گذشت چند سال مدرک دانشگاهی به آنها ارائه میشود. در حالی که مدرک اخذ شده بدون کیفیت است. فرد در دوره دکتری باید واجد شرایط برای اخذ آموزشها باشد.
زاهدی اصلی تصریح کرد: تمامی اقدامات در حوزه آموزش کمی شده است. برای مثال با صرف ۲۰۰ دلار میتوان مقاله علمی خریداری کرد. سیستم آموزش کشور نیازمند ارادهای برای تحول است.
او در پایان گفت: دانشگاه باید در راس تصمیمات کشور قرار گرفته و با نظرات علمی بتواند گرههای موجود در عرصههای متخلف را باز کند.