دولت ۴۲ هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکارتر میشود
پایگاه خبری / تحلیلی نگام ، دولتها بیشترین بدهی را به سازمان تامین اجتماعی دارند. طی سالهای۹۷ تا ۹۸ ، رقمی در حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان به طلب این سازمان از دولت افززده شد و حالا این رقم به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است؛ به نظر میرسد این روند افزایشی همچنان ادامه داشته باشد.
به گزارش روزنامه اینترنتی فراز ، آن طور که مسئول بازنشستگان کارگری تامین اجتماعی شهر تهران به « فراز»، گفت: « دولت تا به امروز رقمی در حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان از بدهی خود را یه سازمان پرداخت کرده و قرار شده است رقمی در حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان دیگر هم بپردازد؛ اگر این وعده تحقق پیدا نکند تا پایان سال جاری، ۴۲ هزار میلیارد تومان دیگر به مجموع بدهی دولت به سازمان افزوده خواهد شد».
آن طور که این مقام مسئول در حوزه بازنشستگان معتقد است: « بهترین گشایش اقتصادی از نظر ما (سازمان تامین اجتماعی )، پرداخت بدهی از سوی دولت است ماهانه بابت هزینههای جاریاش رقمی در حدود ۳ هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان بابت سهم بیمه کارفرما بدهکار است».
نیازمند اصلاح ساختار مدیریتی هستیم
این فعال حوزه کارگری در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر اینکه کسری بودجه سازمان تامین اجتماعی، معیشت بازنشستگان را به خطر خواهد انداخت توضیح داد: « برای به روز رسانی به با مشکلات عدیدای مواجه هستیم. به روز رسانی به این مفهوم است که اگر امسال حق بیمه پرداختی برای فرد بازنشسته ۵۰۰ هزار تومان باشد، در صورت کسری سال آینده این رقم به ۸۰۰ هزار تومان خواهد رسید، در نتیجه بازنشستهای که میتواند با حق بیمه ۱۵۲۰ هزار تومان بارنشسته شود سال آینده با هزینه یک ۱۹۱۱ هزار تومان بازنشسته خواهد شد و شاید سازمان توان پرداخت این هزینه را نداشته باشد» .
او صحبتهای خود بارها تاکید کرد: « برای احقاق حقوق خود به اصلاح ساختار مدیریتی نیاز داریم و در صورتی که وعده سه جانبه گرایی محقق شود، دست ما نیز در تصمیمگیریها باز خواهد بود».
سهام شستا را به بازنشستگان بدهند
او معتقد است: « شستا متعلق به بیمهشدگان است و سهامش هم باید در اختیار صاحبان اصلیاش باشد. وعده داده شده که دستکم ۲ درصد از سهام این سازمان به بازنشستگان فروخته شود که اتفاق مثبتی خواهد بود».
دهقانکیا همچنین تاکید کرد: « به دولت پیشنهاد دادیم که سهام شرکتهای واگذار شده اش را نیز در اختیار تامین اجتماعی قرار دهد» . او بر این باور است با این شیوه اگرچه بدهی دولت جبران نمیشود اما تا اندازه ای از بار معیشتی بازنشستگان و بیمه شدگان کاسته خواهد شد» .
بانک رفاه را نفروشند
او در ادامه گفتوگوی خود با « فراز » دغدغه دیگری را نیز مطرح کرد و گفت: « تصمیم گرفتهاند سهام بانک رفاه را بفروشند اگر این اتفاق رخ دهد یعنی بر کسری بودجه ماهانه ۱۰۰۰ میلیارد تومانی ما برای پرداخت حقوق بازنشستگان افزوده خواهد شد. اما اگر سهام ما میتوانیم سهامدار بانک رفاه باشیم قدرت چانه زنیمان نیز افزایش خواهد یافت» .