سیدمحمد غرضی: ۸۰ میلیون جمعیت کشور را نمیتوان با تندروی و کندروی مصادره کرد
پایگاه خبری / تحلیلی نگام _ وزیر دولت سازندگی گفت: کشور دارای طبقه متوسطی است که بنابر گفته کارشناسان اجتماعی حتی اروپا و آمریکا هم چنین طبقه متوسطی ندارند. بیش از ۶۰ درصد مردم فهم اجتماعی قوی دارند، ۸۰ میلیون جمعیت کشور را نمیتوان با تندروی و کندروی مصادره کرد. اینکه کسانی در اتاق در بسته بخواهند برای جامعه تصمیم بگیرند، موفق نخواهند شد.
وزیر دولت سازندگی گفت: کشور دارای طبقه متوسطی است که بنابر گفته کارشناسان اجتماعی حتی اروپا و آمریکا هم چنین طبقه متوسطی ندارند. بیش از ۶۰ درصد مردم فهم اجتماعی قوی دارند، ۸۰ میلیون جمعیت کشور را نمیتوان با تندروی و کندروی مصادره کرد. اینکه کسانی در اتاق در بسته بخواهند برای جامعه تصمیم بگیرند، موفق نخواهند شد.
سیدمحمد غرضی، وزیر اسبق پست و تلگراف و تلفن در پاسخ به این سوال که آیا تندروها در انتخابات سال آینده توفیقی دارند؟ گفت: معمولا افراد تندرو از اسمشان پیداست که ممکن است تعداد کمی طرفدار داشته باشند و در پست ریاست جمهوری ۵۵ میلیون نفر باید رای بدهند. تندروها معمولا از قاعده جامعه جدا شده و تبدیل به یک تشکیلات میشوند که اینها نمیتوانند، اجماع عمومی را به دست بیاورند. کندروها هم همینطور هستند یعنی توانایی ایجاد اجماع برای به دست آوردن پست ریاست جمهوری ندارند.
این فعال سیاسی با ذکر چند مثال توضیح داد: در مجلس اول یک عدهای خیلی تند و تیز بودند و میگفتند هر کس زمینی بیش از نیازش دارد باید مصادره شود و من شاهد بودم این کار تا چه میزان فساد ایجاد کرد تا اینکه بالاخره دولت، لایحهای به مجلس برد و دیگر این کار را نکرد. اکنون هم کمیسیون اقتصادی گفته هرکس خانه خالی داشته باشد باید مالیات بدهد و مسکن و شهرسازی از این کار استقبال نکرد برای اینکه میدانست در این کار چقدر فساد ایجاد خواهد شد. گزینش دانشگاهها هم به همین صورت بود و آنقدر فساد ایجاد کرد که گزینش دانشگاهی از نظام آموزشی حذف شد.
او تندروی سیاسی را بیحاصل دانست و خاطرنشان کرد: کسانی که از قاعده جامعه جدا میشوند و برای خودشان شخصیتی قائل میشوند که گویی جامعه از آنها تبعیت میکند، معمولا توفیقی نمییابند و اگر هم توفیق پیدا کنند مدت زمانش کم است و بعد به شدت، مایوس میشوند.
غرضی با اشاره به تندرویهای دهه ۶۰ بیان کرد: در دهه ۶۰ تندرویهای زیادی داشتیم. مثلا منافقین اعلام جنگ مسلحانه کردند و تعداد زیادی از عناصر انقلاب شهید شدند و بعد منافقین به عراق رفتند و حدود یکصد هزار نفر از آنها کشته شدند. هزینه تندروی برای جامعه بسیار زیاد است. انقلاب سفیدی که شاه اعلام کرد منجر به سقوطش شد.
وزیر دولت سازندگی در پایان گفت: کشور دارای طبقه متوسطی است که بنابر گفته کارشناسان اجتماعی حتی اروپا و آمریکا هم چنین طبقه متوسطی ندارند. بیش از ۶۰ درصد مردم فهم اجتماعی قوی دارند، ۸۰ میلیون جمعیت کشور را نمیتوان با تندروی و کندروی مصادره کرد. اینکه کسانی در اتاق در بسته بخواهند برای جامعه تصمیم بگیرند، موفق نخواهند شد.
سیدمحمد غرضی (زاده ۲۳ بهمن ۱۳۲۰ اصفهان) سیاستمدار ایرانی است، که هماکنون بهعنوان رئیس هیئت مدیره شرکت مشانیر فعالیت میکند. وی دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی برق از دانشگاه تهران است و فعالیت سیاسی را اواسط دهه ۱۳۴۰ در سازمان مجاهدین خلق آغاز کرد، که منجر به دستگیری وی توسط ساواک گردید. غرضی از جمله افراد نزدیک به سیدروحالله خمینی در پاریس بود. وی از بنیانگذاران سپاه پاسداران بشمار میآید. غرضی از ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۰ استاندار خوزستان بود، از ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴ وزیر نفت و از ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۶ بهعنوان وزیر پست و تلگراف و تلفن فعالیت میکرد.
غرضی از جمله بنیانگذاران سپاه و یکی از اعضا گروه ۴ نفره فرماندهی آن پس از پیروزی انقلاب ایران بود. وی همچنین عضو گروه ۱۲ نفره هماهنگی و مسئول عملیاتهای سپاه بود. او از جمله سپاهیانی بود که دو تن از فرزندان آیت الله طالقانی را بازداشت کردند که منجر به خروج او از تهران به نشانه قهر شد. وی این اقدام را ربودن فرزندان خود نامید. این اقدام غرضی مورد اعتراض ابراهیم یزدی و چند نفر دیگر از اعضای دولت موقت قرار گرفت.غرضی خود این روایت را قبول ندارد و میگوید او پسر طالقانی را آزاد کرده و به او تحویل داده است.
غرضی از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۶ به عنوان وزیر پست و تلگراف و تلفن در دولت مشغول به کار بود. اولین سیمکارت تلفن همراه در ایران در این دوره ارائه شد. در آن زمان هزینه اشتراک، هزینه نصب و بهای گوشی ۵ میلیون ریال بود. او هنگام طرح قانون ماهواره که واردات فروش و استفاده از تجهیزات ماهواره را ممنوع میکرد، با مادهای که تولید ماهواره را ممنوع میکرد مخالفت کرد. شرکتهای زیرمجموعه دستگاه او ماهواره تولید میکردند.در این دوره پست بانک ایران به پیشنهاد غرضی به منظور خدمترسانی در کنار پست و بانک در مناطق محروم تأسیس شد.همچنین با اصرار او فرودگاه بینالمللی پیام «به منظور ارسال محصولات پستی، به ویژه پست هوایی، به مقصد کشورهای گیرنده یا دریافت آنها» تأسیس شد.
در آخرین سالهای ریاست جمهوری هاشمی، تبلیغی از تلویزیون پخش میشد که بی هیچ توضیحی میگفت ۵۵ = ۱. پس از مدتی توضیحاتی به همراه آن پخش شد که بیان میکرد معنای این عبارت این است که تعداد تلفنهای واگذار شده در آن دولت ۵۵ برابر تعداد تلفنهای واگذار شده تا سال ۱۳۵۷ بودهاست. غرضی در انتخابات ریاست جمهوری این شعار را برگزید.
در دولت دوم ریاست جمهوری رفسنجانی، مهدی نصیری سردبیر مجله صبح ضمن انتشار چند سند اظهار داشت که فساد گستردهٔ اقتصادی و مدیریتی در وزارت پست و تلگراف و تلفن وجود دارد. این باعث شد غرضی از نصیری شکایت کند. غرضی و چهل نفر از مدیران و کارمندان عالیرتبه وزارتخانه به دادگاه آمدند. پس از دفاع نصیری هیئت منصفه دلایل او را محکمه پسند دانسته گفتند: «نشریه صبح دروغ ننوشته و به همین دلیل جرمی متوجه آنان نیست، اما بهدلیل انتشار یک کاریکاتور موهن از آقای وزیر، به پرداخت ۳۰۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم میشود.»دادگاه نصیری را از اتهام نشر اکاذیب و افتراء تبرئه کرد ولی با وجود انتشار این اسناد که نشاندهنده تخلف بود مدعی العموم به سراغ وزیر نرفت. وی همچنین مدتی رئیس دانشگاه بینالمللی قزوین بود.