شیب تند فقر مصرف لبنیات در کشور؛ شیر حذفشده از سفرها از مبادی غیررسمی خارج میشود
پایگاه خبری / تحلیلی نگام ـ بازرس انجمن صنفی صنایع لبنی ایران از افزایش فقر مصرف لبنیات در کشور خبر داد و گفت: حداکثر سرانه مصرف لبنیات در کشور به زیر ۸۲ کیلوگرم رسیده است که کمتر از متوسط جهانی است.
اسماعیل خاتمی مقدم در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین وضعیت مصرف لبنیات در کشور به عنوان یکی از مواد غذایی تضمین کننده سلامت جامعه، اظهار کرد: بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در سال ۹۸ مجموع تولید شیرخام دامداریهای صنعتی و سنتی ۸.۶ میلیون تن بوده است.
خاتمی مقدم با تاکید بر اینکه در بسیاری از گزارشها به اشتباه سرانه تولید به جای سرانه مصرف عنوان میشود، افزود: سرانه مصرف از مجموع تولید و واردات، منهای صادرات و مصارف غیر انسانی تقسیم بر جمعیت حاصل میشود که با جایگذاری اعداد خواهید دید فاصله زیادی بین میزان تولید سرانه با مصرف سرانه کشور وجود دارد.
وی میزان خروج غیر رسمی محصولات لبنی از کشور را معادل ۱ میلیون تن شیرخام اعلام و اظهار کرد: تحلیل ما از تولید ۴۷ کارخانه شیرخشک و میزان عرضه آن در بازار داخل نشان میهد، ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تن شیرخشک معادل ۱ میلیون تن از شیرخام کشور از مبادی غیررسمی خارج میشود که ۱۰ درصد شیرخام تولیدی کشور است.
خاتمی مقدم تاکید کرد به این ترتیب تا ۳۰ درصد از تولید شیرخام در کشور از سرانه مصرف حذف شده و وارد مسیرهای دیگر میشود.
بازرس انجمن صنفی صنایع لبنی ایران میزان صنایع مصرف با توجه به توضیحات داده شده نتیجه گرفت؛ سرانه مصرف لبنیات هر فرد ایرانی در کمترین مقدار ۷۲ کیلوگرم و در بیشترین مقدار ۸۲ کیلوگرم است.
خاتمی مقدم با بیان اینکه این رقم با متوسط مصرف جهانی فاصله زیادی دارد، گفت: متوسط سرانه مصرف لبنیات در دنیا حدود ۱۲۰ کیلوگرم است که تفاوت ۳۰ تا ۴۰ کیلوگرمی با سرانه مصرف در کشور ما دارد.