نجات اروند از مغروقهها سرانجام نهایی میشود
نگام، اقتصادی- قرار گرفتن رود اروند در نقطه مرزی مشترک ایران با عراق، برای این رود مسائل و مشکلات تاریخی بزرگی به وجود آورده، مشکلاتی که با وجود گذشت نزدیک به سه دهه از پایان جنگ تحمیلی هنوز برخی از آنها بر جای خود باقی است.
به گزارش ایسنا، طبق برآرودهای انجام شده حدود ۸۰ کیلومتر از طول رود اروند در مرز مشترک میان ایران و عراق قرار گرفته و کشیده شدن جنگ به آبهای این رود باعث شده تعداد زیادی از شناورهای مغروقه این دوران هنوز در آبهای اروند باقی مانده باشند.
در طول سالهای گذشته سازمان بنادر ایران بارها نسبت به برنامه ریزی برای پایان دادن به عمر این مغروقهها سخن گفته اما دو مشکل نبود منابع مالی و البته نیاز به هماهنگی با عراق باعث شده این طرح در بسیاری از نقاط اجرایی نشود.
این موضوع مهم سفر اخیر وزیر راه به استان خوزستان را نیز تحت الشعاع خود قرار داده است. آخوندی در این سفر از عزم جدی خود برای پایان دادن به حضور این مغروقهها در اروند خبر داده و لایروبی این رود را یکی از اصلیترین اولویتهای سازمان بنادر دانسته است.
به گفته وی اروند یک مسئله ملی است و برای همین اولین اقدام خود را به عنوان وزیر به این مسئله اختصاص دادم. رودخانه اروند یک مسئله امنیت ملی در چارچوب قراردادهای دو کشور است و این نیست که به راحتی در ارتباط با آن تصمیم گرفت.
وزیر راه این را نیز گفته که از کل مغروقه های موجود در اروند تاکنون بیش از ۴۳ مورد را خارج کردهایم. به رغم تنگناهای مالی باز هم پروژه خارج کردن مغروقهها را انجام میدهیم. حتی اگر از پروژههای دیگر بزنیم، ولی متوجه اهمیت این پروژه هستیم.
صحبتهای آخوندی مبنی بر پیگیری جدی این طرح در سال جاری این امید را به وجود آورده که یکی از اصلیترین دغدغههای مردم خوزستان پس از نزدیک به سه دهه انتظار برطرف شود.
با توجه به عمق بالای آب اروند میتوان انتظار داشت کشتیهای چند هزار تنی در این آبها فعالیت کنند، اما این موضوع به دلیل فراهم نبودن شرایط در سالهای گذشته عملا مغفول مانده است.
هرچند رسیدن منابع اعتباری لازم و هماهنگی با طرف عراقی برای خلاص کردن اروند از این مغروقهها هنوز یک نگرانی جدی است، اما شاید تاکید خاص آخوندی بر پیگیری این طرح بتواند گرهای سی ساله را باز کند.