یک جامعهشناس: جامعه ایران در حال حرکت به سوی خودمختاری است/ احمدینژاد برای جلب توجه مردم دارد سعی میکند از هنجارها رد شود
پایگاه خبری / تحلیلی نگام _ قرایی مقدم اظهار کرد: ما تقریبا ۲۰ میلیون فارغ التحصیل دانشگاه داریم و ۶۴ درصد دانشجویان ما دختر هستند. درچنین شرایطی دوران این حرف و حدیثها و با این و آن گپ زدن و خود را مطرح کردن گذشته است. احمدینژاد هم این را فهمیده بنابراین سعی میکند برای جلب توجه از هنجارها رد شود غافل از اینکه زمان این کارها گذشته است.
به گزارش سایت خبری مدآرا، به دنبال انتشار یک مصاحبه جنجالی با محمود احمدی نژاد درباره موسیقی کشور و همچنین حواشی که به همراه داشت، امانالله قرایی مقدم جامعه شناس و استاد دانشگاه گفت: دیگر دوران احمدینژادیها در جامعه تمام شده است و چنین اقداماتی از سوی آنان تلاشی است که به عمل میآید تا جلب افکارعمومی را بکنند. او میداند هنر موسیقی به ویژه موسیقی سنتی ایران برای همه گوهر گرانبها و کمیابی است بنابراین برای جلب توجه به آن متوسل میشود.
وی افزود: از نظر دیوید رایسمن جامعه سه نوع است یک جامعه سنتگرا، یکی دنباله رو و یکی هم جامعه خودمختار است. در شرایط کنونی دیگر دوران جامعه سنتی و دنبالهرو به پایان رسیده است. امروز جامعه ایرانی به خودمختاری فکری و عقلی رسیده است و در پی دنباله روی از سنتها و گذشتگان و محافظه کاران نیست. جامعه از سنت خواهی، سنت گرایی و دنباله روی دوری میکند و یک جامعه خودمختار است. به خصوص نسل جوان عقل گرایانهتر فکر میکند. این به معنای خودمختاری است. یعنی بر مبنای عقل و ذهن خود عمل میکند. دیگر جوانان به فکر این نیستند گذشتگان چه میگویند.
قرایی مقدم اظهار کرد: ما تقریبا ۲۰ میلیون فارغ التحصیل دانشگاه داریم و ۶۴ درصد دانشجویان ما دختر هستند. درچنین شرایطی دوران این حرف و حدیثها و با این و آن گپ زدن و خود را مطرح کردن گذشته است. احمدینژاد هم این را فهمیده بنابراین سعی میکند برای جلب توجه از هنجارها رد شود غافل از اینکه زمان این کارها گذشته است.
او اضافه کرد: او برای ادامه حیات خود تلاش بیخودی میکند و به جلب توجه نسل جدید میپردازد. در حالی که همه میدانند در زمان خودش وضعیت چگونه بوده است. نسل جوان خودمختار با عقل گرایی حاکم بر جامعه این حرفها را نمیپذیرد. امروز هر چه شنیده میشود آنالیز میشود جوانان دیگر مثل گذشتگان نمیاندیشند. اینکه خوانندگان زن بخوانند این قبول، اما هر کسی این را میشنود از او میپرسد زمان خودت بود؟ ایا چنان قدرتی دارد زنی را در تلویزیون بیاورد و بخواند. به حرف اوست مگر؟ چه کاره است؟
وی افزود: بنابراین در میان سه نوع جامعه رایسمن یعنی سنتی، دنباله رو و خودمختار، جامعه ایران در حال حرکت به سوی خودمختاری است و از دنباله روی گذشته است. افراد حالا آگاهانه تصمیم میگیرند. البته حرفهای کسانی، چون احمدینژاد میتواند روشنگر هم باشد و افکار عمومی پیروان خودش را تغییر بدهد، اما سوالات متعددی را برای نسل جوان بر میانگیزاند که تو چه کاره هستی، تصمیم گیرنده هستی؟ بنابراین اثر آنچنانی ندارد، ولی بی تاثیر هم نیست. چون اینها واعظانی هستند که به چیزی که خود میگویند عمل نمیکنند. مردم سابقه او را میدانند. انقلاب فکری از سوی کسانی که چنین سابقهای دارند پذیرفته نمیشود. هر چند جامعه به آزادی بیان نیاز دارد و ایرادی ندارد حرفش را بزند. ولی او میخواهد از این طریق خودش را مطرح کند و از حاشیه به متن بیاید.
او گفت: صحبتهای او در همان زمان انتخابات و ریاست جمهوری درباره بگم بگم یا برادران لاریجانی خودآگاهی در جامعه ایجاد کرد و در پیش برد جامعه به سوی خودمختاری نقش داشت، اما حالا جامعه او را شناخته و اعتماد چندانی به او و حرفهایش ندارد، اما او همچنان در پی جلب توجه است برای آنکه به حیاتش ادامه بدهد.